Bollskickligt Råslätt i största klassen

Skrivet 26 juni 2015 20:51
Ändrad 26 juni 2015 21:08



P13 för 9-manna är den största klassen i Skadevi Cup. Inte mindre än 76 lag deltar, och Råslätts SK från Jönköping är ett av dem.

- Normalt sett hade vi spelat med två lag, men vi har så många spelare som är bortresta att detta är alla spelare som finns tillgängliga nu, säger tränaren Carlos Sundkvist och ser sig omkring.

Hela truppen består av 23 spelare, men tio av dem firar sommar på annan plats än med Skadevi-spel. Laget är i alla fall bollskickligt. Det kan man konstatera efter första dagens spel. Det har blivit en vinst (1-0 mot finska Honka Leijonat) och en oavgjord (2-2 mot Järfälla).

Matchen mot Järfälla började tungt och Råslätt var i underläge med 0-2 innan det vände. Och det kunde faktiskt vänt ordentligt, för Råslätt hade både stolpskott och friläge vid ställningen 2-2 i slutet av matchen.

- Vi är jättedrillade med bollen. Och vi vill verkligen att alla ska få chans att spela bra fotboll, det är vad vår utbildningsplan bygger på, förklarar Carlos Sundkvist.

Innan gruppspelet är över väntar match mot Skövde AIK på lördagsmorgonen.

- Det är kul att komma hit och spela. Vi var faktiskt här förra året också och då vann vi hela Skadevi. Fast det var ett helt annat spel då, vädret gjorde det inte möjligt att rulla boll som vi fått göra nu, säger Carlos Sundkvist.


Nästa nyhet: Från högsta ligan i Kosovo till Skadevi

Skrivet 26 juni 2015 17:47
Det är inte bara bland lagen som det finns internationellt deltagande i Skadevi Cup. Domaren Sanije Krasniqi från Kosovo var på besök i Skövde och dömde ungdomar för första gången sedan år 2000. Sanije Krasniqi och hennes kollega Ismet Ferati är i Skövde för ett projekt som Sisu (idrottens studieförbund) organiserar. Sedan i tisdags har de fått fördjupade kunskaper i organisation och eveneman... Läs mer

Kommentarer