P15: Warta vände 0-2 i slutskedet till cupvinst

Skrivet 29 juni 2014 20:34
Ändrad 01 juli 2014 10:55
Det var jämnt och tufft i många finaler, men det är ingen tvekan om annat än att IF Warta från Göteborg är vinnaren som var mest illa ute i sin match. Med en och en halv minut kvar att spela mot AFK Linköping låg Warta under med 2-0…

Det krävdes både förlängning och straffar för att avgöra P15-finalen. Men dramatiken som kom innan dess var också av den värsta sorten. Två mål inom 90 sekunder krävdes för att hålla spänningen vid liv, och det var precis vad Warta mäktade med.

Hoppet tändes vid reduceringen till 1-2, och när Warta fick en frispark samtidigt som klockan tickade mot full tid fanns det bara en sak att göra. Linus Nurmi sköt frisparken direkt i mål. Han gjorde 16 mål i turneringen och var på sitt sätt en av många riktiga hjältar i laget.

- Vi började sådär och låg under med 2-0 redan i första halvlek. Men vi kämpade oss tillbaka och det var starkt, tycker lagkaptenen Anton Lyckeskog.

I förlängningen dominerade Warta och var bara en sekund ifrån att avgöra redan där.

- Vi hade en boll i mål samtidigt som domaren blåste för full tid, berättar Linus Nurmi.

Vid straffsparkarna var i alla fall Wartas spelare de med mest kyla i avslutningarna. Sean Lucero sköt den sista straffen i mål, den gav 7-5 som resultat och därmed behövde Linköping aldrig skjuta sin sista straff.

I bronsmatchen vann Skövde AIK mot Landvetter med 2-1.

Nästa nyhet: P14: Sen kvittering störde inte Carlstad United

Skrivet 29 juni 2014 18:33
Det krävdes förlängning och straffsparkar innan Carlstad United kunde vinna P14-finalen mot Älvsjö. Matchen slutade 5-4 efter 1-1 under ordinarie matchtid. Carlstad var på väg att vinna Skadevi Cup redan under ordinarie matchtid. Men Älvsjö lyckades rädda matchen till förlängning via en kvittering med bara en minut kvar att spela. - Då kändes det lite surt, medger målvakten Jesper Johansson. M... Läs mer