Planerna prepareras för söndagens spel

Skrivet 28 juni 2014 20:24
Ändrad 28 juni 2014 20:25
Lördagens spel i Skadevi Cup präglades av regn. Och även om det kom i rikliga mängder höll fotbollsplanerna förvånansvärt bra.

- Det är klart att planerna varit bättre utan allt vatten, men med tanke på hur det sett ut har vi kunnat genomföra spelprogrammet på ett tillfredsställande sätt, säger cupansvarige Lennart Persson.

Södermalms A-plan stängdes under lördagskvällen, men med tanke på att endast en match berördes innebar det inte några problem för genomförandet.

- Jag tycker att lagen som är här, både spelare, ledare och medresta föräldrar, har tagit situationen för vad den är och bidragit till att vi har en god stämning runt planerna. Det är ändå positivt, fortsätter Lennart Persson.

Först vid 18-tiden på lördagskvällen slutade det regna, och många planer har fått ta emot mer regn än de tål. Men personal jobbar hårt med att preparera planerna för att de ska bra också under söndagen. Bland annat läggs sand ut i områden som är ordentligt vattendränkta.

Som väderleksprognosen ser ut just nu, spår SMHI att det kan bli en del regn även under söndagen. Faran för regn förefaller störst mellan klockan 10 och 13, och senare under söndagen ska det också kunna bli en del sol.

- Vi kan bara hoppas på det bästa. Och vi har trots vädret en fotbollsfest värd namnet, tycker Lennart Persson.























Nästa nyhet: Nytt motstånd lockar lag från Stockholm

Skrivet 28 juni 2014 17:45
När Skadevi Cup växer ökar också andelen lag från Stockholm i turneringen. Bagarmossen Kärrtorp BK är i Skövde för andra året, och njuter av det mesta. - Det är bara en sak som inte är bra vädret, säger Lena Hjälm Rud. Bagarmossen Kärrtorp, eller BK BK som blir förkortningen, är en sammanslagning som fungerat i tre år. - Vi finns söder om söder i Stockholm. Skadevi Cup är ett bra arrangemang o... Läs mer

Kommentarer