Skorna som sätter färg på fotbollen

Skrivet 27 juni 2014 16:45
Ändrad 27 juni 2014 20:35
Det var länge sedan modet hittade in på sportens arenor. De som följt fotbolls-VM på tv har såklart redan noterat att många stjärnor numera spelar med olika färger på sina vänster- och högerskor. Vi hittade en kille som anammat modet också i Skadevi Cup.


Hampus Bergendahl Ärlig i Norrby springer omkring med en ljusblå vänstersko och rosa högersko. Han har spelat i dem i en månad och har fått en hel del uppmärksamhet under den tiden.

- Jag köpte dom för att de är snygga och för att det inte är så många som har likadana. Jag vill gärna vara lite unik, berättar Hampus.

Han spelar med Norrbys 13-åringar och håller ihop försvaret på ett föredömligt sätt. Samtidigt bygger han upp spelet med stor precision. Under matchen mot Mjölby spelade han fram till fem mål och gjorde själv ett när Norrby vann med 15-0.

Laget bor på Norrmalmskolan och Hampus Bergendahl Ärlig njuter av cuplivet.

- Det är skoj att spela och det är bra uppslutning, säger han.

Norrby spelar 9-mannafotboll i Skadevi. Det har man med sig från seriespelet hemma i Borås.

- Vi spelade 7-manna som tolvåringar förra året, och det här är ett bra steg på -0.

vara lite unik, berättar ngar förra året, och det här är ett bra steg pemma i Borås.

med 15-0.

vara lite unik, berättar å väg mot 11-manna. Nu slipper spelarna springa på oändligt stora ytor och det blir bättre spel, säger tränaren Rickard Ärlig.

Under dagarna i Skövde kommer Hampus och hans lagkamrater också att tävla i femkamp mot de ett år yngre spelarna i Norrby.

Men något försprång för det yngre laget blir det inte tal om.

- Nä… vi ska tävla på samma villkor, säger Hampus.











Nästa nyhet: Fotbollsfesten igång!

Skrivet 27 juni 2014 09:57
Skadevi Cup 2014 är igång. Mer än 800 matcher ska spelas fram till söndag eftermiddag och några regnskurar på fredagsmorgonen förtar inte fotbollsfesten. Temperaturen i Skövde väntas ligga runt 15 grader under dagen, och det blir fortsatt mulet och en del regn så ta med dig regnställ och/eller paraply ut till fotbollsmatcherna. Skadevi Cup spelas på 28 planer vid elva anläggningar i och runt S... Läs mer

Kommentarer