Summering av första cupdagen

Skrivet 27 juni 2014 21:12
Ändrad 27 juni 2014 21:15
Det är dags att summera första dagens spel av Skadevi Cup, och det är med belåtenhet som turneringsledningen konstaterar att allt fungerat bra.

- Vädrets makter rår vi inte över, men vi har ändå klarat oss bra. Spelarna har hållit humöret uppe och planerna håller hög kvalitet, säger cupansvarige Lennart Persson.



Fredagen har omväxlande bjudit på regn, sol och även inslag av åska. Nederbörden var stundtals omfattande men planerna har ändå hållit.

- Det som kändes lite bekymmersamt var åskvädret. Men vi klarade oss med två kortare speluppehåll på 10-15 minuter på vissa planer. Det gjorde att spelprogrammet blev lite förskjutet men på några håll har man till och med hämtat in förseningen, berättar Lennart Persson.

På Claesborg hade man en något längre försening i programmet, sedan en tjej råkat ut för en knäskada som innebar att man tvingades göra ett speluppehåll.
Men över lag handlar det om positiva omdömen när Skadevi Cup stänger igen för nattvila.


- Vad vi kan se just nu är allting i fas med vad det ska vara. Nu hoppas vi på mer stabilt väder i morgon, säger Lennart Persson.


322 lag har kommit till spel.


Skadevi Cup fortsätter med slutomgångarna i gruppspelet och inledande matcher i slutspelet under lördagen.



Nästa nyhet: Sigbjörn från Norge snabbt uppe på fötterna igen

Skrivet 27 juni 2014 19:46
Sigbjörn Nykmack i Team Nes hade ingen tacksam uppgift i matchen mot KB Karlskoga i P13-klassen (11-manna). Sigbjörn är målvakt och trots flera fina räddningar fick han hämta bollen i nätmaskorna vid sju tillfällen. Team Nes från Norge deltar i Skadevi Cup med sju lag. De flesta lagen ligger på Norrmalmskolan, men Sigbjörn Nykmack och hans lagkamrater bor i konferensrum på Billingehus. Hotells... Läs mer

Kommentarer