F13 (11): Stenkullen visade hög klass

Skrivet 29 juni 2014 15:23
Ändrad 30 juni 2014 12:19
Finalen i F13 (11-manna) var en repris på första omgången i Skadevi Cup. Och precis som då var Stenkullen det starkaste laget. Finalen mot Emmaboda slutade 7-1.

Det blev egentligen aldrig dramatiskt i finalen. Stenkullen GoIK var för starkt.

- Vi gjorde mål ganska snabbt och sedan rullade det på, säger Ella Reidy.

Det stod 5-0 i paus och då hade Stenkullen dessutom haft två skott i ribban, och då förstår ni ungefär hur det såg ut på planen.

Tuffaste matchen fick Stenkullen i semifinalen, där Skövde länge ledde med 2-1 men där en kvittering gav straffsparksavgörande och finalplas.

Stenkullen spelade fin fotboll och vann välförtjänt.

- Det har inte gått lika bra i serien hemma, men vi är i alla fall bäst i kommunen, berättar Ella Reidy.

Själv fyllde hon tolv år under lördagens spel. Och även om många spelare fysiskt sett var numret större i finalen hade Ella Reidy en teknik och spelförståelse som gjorde att hon var framgångsrik på planen. Ella gjorde också ett av målen i finalen.

När Stenkullen mötte Emmaboda i gruppspelet slutade matchen 4-0.

Skövde KIK vann bronsmatchen i klassen mot Alingsås med 3-1.















Nästa nyhet: Efter regn kommer sol

Skrivet 29 juni 2014 12:33
Efter regn kommer sol, heter det ju. Det vet Emmaboda IS som nu gått till final i F13-klassen efter ett rafflande straffsparksavgörande mot Alingsås KIK. Om man börjar med orosmolnen rent resultatmässigt, så fick faktiskt Emmaboda förlita sig till att Stenkullen skulle slå Nässjö i sista gruppspelsmatchen för att det över huvud taget skulle nå A-slutspel. Och det gick vägen. Sedan vann Emmabod... Läs mer

Kommentarer