F15-16: Ny målvakt räddade Våmb

Skrivet 29 juni 2014 18:22
Ändrad 30 juni 2014 11:54
Det var inte svårt att peka ut matchvinnare i äldsta flickklassen, F15-16. Våmbs målvakt Paulin Andersson räddade fem straffar under finalen mot Enskede.

Lägger man dessutom till att Pauline Andersson varit utespelare fram till den här säsongen, så kan man nästan prata om hjältesaga.

Finalen mot Enskede stod 2-2 vid full tid. Men med minuten kvar var det nog många som räknade med att Våmb skulle få nöja sig med andraplatsen. Då fick Enskede nämligen straff och en riktigt bra möjlighet att avgöra under ordinarie matchtid. Men straffen gick i stolpen och räddade en spännande upplösning i finalen.

- Vi spelade verkligen bra i finalen och var värda det här, tycker Paulin Andersson.

Egentligen är det inte konstigt att hon blivit målvakt, för hon berättar att det alltid lockat henne. Men det var först till den här säsongen hon ställde sig mellan stolparna.

- Vårt A-lag hade ingen målvakt, och det var så det började. Nu står jag i A-laget också, säger hon.

Under straffsparksläggningen i finalen räddade Paulin Andersson tre straffar av de ordinarie fem och när det gick till sudden-straffar behövde hon inte ingripa. Enskede slog straffen utanför, och Våmb kunde vinna. 4-3 blev resultatet med straffarna inräknade.

- Shit, vad nervös jag var när de fick straff med en minut kvar att spela. Men sedan gick det bra. Jag hade en känsla för var de skulle skjuta, men man måste ändå chansa för att ha en möjlighet att rädda, berättar Paulin.

Team Nes från Norge, som faktiskt vann gruppspelet före Våmb (på bättre målskillnad) vann bronsmatchen mot IFK Värnamo med 3-0.



























Nästa nyhet: P12: Råslätt avgjorde efter stark andra halvlek

Skrivet 29 juni 2014 17:52
Råslätts SK vann finalen i P12 efter fina 4-1 mot Tölö (Kungsbacka) i finalen. - Det känns bra, och vi är bra. Vi har vunnit flera cuper, berättar Mustafa Elmi i laget som kommer från Jönköping. Råslätt öppnade starkt och gjorde 1-0, men Mustafa Elmi berättar att laget blev lite för bekvämt i spelet efter det. - Men vi kom tillbaka bra i den andra halvleken, säger han. Detta är första året som... Läs mer

Kommentarer