Från högsta ligan i Kosovo till Skadevi

Skrivet 26 juni 2015 17:47
Ändrad 26 juni 2015 17:55




Det är inte bara bland lagen som det finns internationellt deltagande i Skadevi Cup. Domaren Sanije Krasniqi från Kosovo var på besök i Skövde och dömde ungdomar för första gången sedan år 2000.

Sanije Krasniqi och hennes kollega Ismet Ferati är i Skövde för ett projekt som Sisu (idrottens studieförbund) organiserar. Sedan i tisdags har de fått fördjupade kunskaper i organisation och evenemang, och där har förstås Skadevi Cup en del att bidra med.

Och även om det är länge sedan som Sanije Krasniqi dömde ungdomsmatcher var det ett passande tillfälle. Hon dömde fram till 2012 i högsta ligan i Kosovo på herrsidan,och dömer fortfarande i damligan i Kosovo.

- Det var svårt i början. Jag har aldrig dömt utan assisterande domare på stor plan, men det gick bättre efter en stund. Det var inget problem med spelarna. Fotbollen har bara ett språk, säger Sanije och skrattar.

Hon dömde två matrcher i P13-klassen, och tyckte att det var kul.

- Från början ville jag egentligen spela fotboll på hög nivå, men jag har fått vara med om mycket som domare istället, säger Sanije.

Något finalspel under Skadevi får hon dock inte vara med om. I alla fall inte den här gången. Sanije och Ismet åker tillbaka till Kosovo under lördagen.

- Men vi kommer gärna tillbaka. Om vi får...

Det sa Sanije och Ismet samtidigt som de tittade på Sören Karlström, som varit deras värd från Sisu under veckan.

- Så det är jag som är chefen..? Ha, ha...vi får se vad som händer, säger Sören.


Nästa nyhet: Cupstart med solsken över Skövde

Skrivet 26 juni 2015 13:17
Nu är Skadevi Cup igång. Omkring 800 matcher ska spelas fram till söndag eftermiddag. - Det är alltid skönt när man lämnar förberedelsestadiet och går in i skarpt läge, säger cupansvarige Lennart Persson. 336 lag har kommit till spel i Skadevi Cup 2015. Ytterligare ett par var anmälda men har fått dra tillbaka sitt deltagande. Hur som helst har Skadevi växt och från arrangörens sida känner ma... Läs mer

Kommentarer