Tölö tidigt ute - säkrade gruppsegern

Skrivet 27 juni 2015 13:37



Vid lunchtid säkrade Tölö IF gruppsegern i F12 och nu laddar tjejerna för A-slutspel. Och laddat för Skadevi har man gjort länge. Tölö var första lag att anmäla sig till turneringen när anmälan öppnade 7 oktober.

- Ja, det är väl jag som är skyldig där. Vi brukar spela Ö-Bollen hemmavid annars och där brukar det bli fullt på tjugp minuter, så jag ville inte chansa, berättar tränaren Linda Andersson.

Hon har själv spelat allsvenskt i Jitex och förmedlar nu sina kunskaper till de duktiga Tölö-tjejerna. Två segarre och en oavgjord blev resultatet i gruppspelet, men det var nerv i gruppen in i det sista. Tölö slog Ulvåker i gruppfinalen med 2-0, båda målen gjordes av Elsa Krus.

Om hon är van målskytt? Nja, själv var hon svävande på svaret.

- Jag vet inte... Brukar jag göra mål? frågade hon sig och lagkamraterna svarade bekräftande.

Och två mål i samma match - har det hänt förut?

- Vet inte...

Då fyllde lagkamrater i med fakta:

- Jo, det har hänt någon gång när vi vann med 20-0.

Nu laddar tjejerna för slutspelet och lovar att göra en ny intervju - när slutsegern är säkrad.


Nästa nyhet: Första dagen blev en stor fotbollsfest

Skrivet 26 juni 2015 21:28
Första dagens spel i Skadevi Cup är över. Ska man sammanfattade det med ett enda ord blir det - fotbollsfest. - När vädret är så är bra blir stora prolem små, och det är en skillnad från förra året då vädret var så dåligt att små problem blev stora, säger cupansvarige Lennart Persson. 366 lag har kommit till spel, och det har varit solskensleenden från de flesta håll. - Det har på alla sätt v... Läs mer

Kommentarer