Efter regn kommer sol

Skrivet 29 juni 2014 12:33
Ändrad 29 juni 2014 12:35
Efter regn kommer sol, heter det ju. Det vet Emmaboda IS som nu gått till final i F13-klassen efter ett rafflande straffsparksavgörande mot Alingsås KIK.





Om man börjar med orosmolnen rent resultatmässigt, så fick faktiskt Emmaboda förlita sig till att Stenkullen skulle slå Nässjö i sista gruppspelsmatchen för att det över huvud taget skulle nå A-slutspel. Och det gick vägen.

Sedan vann Emmaboda ett smålandsderby mot Värnamo i kvartsfinalen med minsta möjliga marginal, 1-0.

Semifinalen mot Alingsås började bokstavligen i regn. Avbytarna räckte över ett paraply till spelarna de avlöste vid sidlinjen. Men till slut sken solen över både fotbollsplanen och Emmaboda.

0-0 efter full tid och straffar. Då blev Sidona Embaie fram och visade vägen. Första straffen sköt hon resolut i mål.

- Jag var lite nervös, men det gick bra. Egentligen tänkte jag väl inte så mycket, jag brukar lägga våra straffar och det var bara att gå fram, berättar hon.

Att det varit regn och en del leriga planer bekommer henne inte.

- Regn ger mig tur! Och det här är bara roligt, säger Sidona.

Laget har bott på Helenaskolan och siktar förstås på att vinna hela Skadevi Cup. Bara finalen återstår.

- Kläderna har ju inte hunnit torka mellan matcherna men att de är blöta när vi tar på oss dem är inget vi tänker på. Nu är det bara att fortsätta, säger Sidona Embaie.

Hon möter upp lagkamraten Selma Safic för en segerbild. Och även om det gått sju-åtta minuter sedan straffsparkarna avslutades i semifinalen är tjejerna fortfarande helt upprymda.

- Jag fattar det inte. Vi är i final, säger Selma och det är mer tårar än regndroppar som rinner nedför kinden.
























Nästa nyhet: Ändring av planer söndag

Skrivet 28 juni 2014 20:35
På grund av rådande väderlek så är vi tvingade till att stänga Södermalm A (gräs). Alla matcher på denna plan flyttas till Volvo Östra som är våran reservplan. Volvo Östra hittar ni till via skyltning från väg 26 alternativt via länken till kartan. Följande matcher spelas såleder på Volvo Östra. Matchnr-Tid-Division-Runda-Hemmalag-Bortalag 29062300-sö 29/06 08:00-F14 A-slutspel-1/4 Final-Glums... Läs mer

Kommentarer