Framgångar för IFK Skövde i egna cupen

Skrivet 27 juni 2015 18:25



Det går bra för arrangörskluben IFK Skövde. Alla sex lag från P13 och uppåt gick till A-slutspel, och på lördagskvällen är fortfarande fem av sex lag i dessa klasser kvar i turneringen.

- Det är kul att vi når framgångar i de äldre årskullarna, men för de yngre är det ovidkommande. Jag tycker istället vi ska se på vårt deltagande totalt. Vi har tio lag med i Skadevi, det är fantastiskt, säger fotbollsansvarige Anders Lind i IFK Skövde.

IFK Skövde hade fyra P12-lag med i Skadevi. Det visar också på bredd.

- De spelar sjumanna i vanliga fall och att kliva upp och spela niomanna är inte enkelt. Men återigen, beredden är imponerande. Jag tror inte att det finns någon förening i närområdet som kan visa upp vår bredd för närvarande, fortsätter Anders Lind.

Han fortsätter prata om bredden i klubben:

- För två veckor sedan spelades Ulvacupen och där hade vi nio lag med. Vi har ett fantastiskt go´ i ungdomsfotbollen för närvarande och vi vet att vi måste fortsättta förvalta och utveckla för att inte tappa taget, säger han.

I de äldre åldersklasserna är P13 lag 1 utslaget, men P13 2 spelar åttondelsfinal på lördagskvällen. Likaså gör både P14 1 och P14 2.

P15 och P16 har nått kvartsfinal, och dessa spelas under söndagen.

Nästa nyhet: Tryckte egna tröjor för Skadevi-äventyret

Skrivet 27 juni 2015 17:31
Titta på Öja FF:s supporters. De har tryckt upp speciella tröjor för cupdagarna i Skövde. På Skadevi Cup tycker vi att baksidan är snyggast, men vi är förstås lite part i målet. "ÖJA SUPPORTER SKÖVDE 2015" står det med stora bokstäver. Fast vi är förstås inte sämre än att vi kan berätta om framsidan också. Där står det "NADA, NADA, NADA". Och det trycket kom till innan man forskat noggrannare... Läs mer

Kommentarer