Skövdepoäng mot Borås i handikappklassen

Skrivet 27 juni 2015 15:25



Under lördagen genomförs handikappklassen av Skadevi Cup. Tio lag fördelade på två grupper deltar, och om inte annat så finns i alla fall vädret att glädjas åt.

- Jag var med och spelade lite förra året men då var det ju så blött. Nu är det mycket roligare och det rycker lite i benen, säger Thomas Andersson som följer sitt lag Skövde HIF 1 från sidan av planen.

Thomas brinner för fotboll, har spelat med landslaget i bland annat två OS, men vågar inte längre spela för risken att bli skadad. Han har sina skäl att hålla sig frisk, för om några veckor väntar nästa stora äventyr. Den 21 juli åker han iväg till sitt tredje OS - som bowlingspelare.

- Det trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva...OS igen. Och den här gången är det i Los Angeles med invgining på samma arena som OS 1984. Det är jättestort, säger Thomas.

I höst kommer hans OS-äventyr att bli dokumentärprogram i tv - och man kan förstå att det smäller högt. Fast nu är det alltså Skadevi som gäller. Thomas coachar sitt lag, och på lördagseftermiddagen spelade de sin tredje match. Efter två förluster blev det oavgjort (3-3) mot starka Borås.

- Borås är alltid bra, så det känns fint att spela oavgjort mot dem, säger Thomas.



Nästa nyhet: Tölö tidigt ute - säkrade gruppsegern

Skrivet 27 juni 2015 13:37
Vid lunchtid säkrade Tölö IF gruppsegern i F12 och nu laddar tjejerna för A-slutspel. Och laddat för Skadevi har man gjort länge. Tölö var första lag att anmäla sig till turneringen när anmälan öppnade 7 oktober. - Ja, det är väl jag som är skyldig där. Vi brukar spela Ö-Bollen hemmavid annars och där brukar det bli fullt på tjugp minuter, så jag ville inte chansa, berättar tränaren Linda And... Läs mer

Kommentarer