Himledalen jublar i regnet

Skrivet 28 juni 2014 14:45
Bland flicklagen i Skadevi hittade vi ett som klubbnamn som väckte vår nyfikenhet. Himledalen låter vackert och även om himlen just denna dag öppnat sig låter historian om klubben som en solskenssaga.

















SRG Himledalen är det rätta klubbnamnet. Det är ett samarbete mellan tre klubbar utanför Varberg: Skällinge BK, Rolfstorps GIF och Grimeton IK.

Den med historiska kunskaper känner förstås Grimeton för dess radiostation, som numera finns med på Unescos lista över världsarv.

När radiostationen var som mest aktiv handlade det om att skapa kontakt mellan olika delar av världen. Numera går man mellan samhällena i kommunen för att få ihop ett samarbete som håller fotbollen vid liv.

- I det här laget spelar tjejer som är 14 och 15 år, och vi möter ofta lag med 16-åringar. Men den här gången gick det bra, säger tränaren Stellan Klasson.

I sista gruppspelsmatchen vände Himledalen 0-1 mot Herrestad till 4-2. På plan såg det bra ut, men det kändes lite oroväckande innan start. När domaren blåste till spel rusade de första tjejerna in på plan.

- Skynda er… Vi är tre minuter sena, påmanade Stellan.



Himledalen är ett samarbete som pågått i flera år, men det är ont om tjejspelare. Damlaget lades ner förra säsongen och nu har klubben 15-16 tjejer som är igång i det här laget.

- Det här är vårt hopp att få ihop ett damlag igen, berättar Stellan Klasson. Bakom de här tjejerna finns det inget nytt förrän om fyra-fem år.

Även om det är tre samhällen som ingår i samarbetet är det framför allt Skällinge och Grimeton som är starka när det handlar om just detta lag.

- Vi kan träna och spela även i Rolfstorp men vi har flest tjejer från Skällinge och Grimeton så det är där vi håller till, förklarar Stellan.

Han leder laget tillsammans med Ida Korneliusson, Anna-Lena Heimroth och Pernilla Hansson.

- Vi är föräldrar till tjejer i laget. Det är så här det fungerar i klubbarna. Men vi har hjälp från fotbollsgymnasiet i Varberg också. Och det är tur, för nu börjar det bli så att vår kompetens inte räcker till, säger Stellan.

Nåja, det såg i alla fall bra ut på planen i regnet som tvärtemot väderleksprognoserna hållit i under hela lördagen (fram till lunchtid när detta skrivs).

- Men vädret rår ingen på. Det är likadant hemma. Men jag tycker att planerna håller förvånansvärt bra, säger Stellan Klasson.




Nästa nyhet: Straffsparkar avgör placeringar i P13-grupp

Skrivet 28 juni 2014 11:21
Det var dramatiskt värre i P13-klassen grupp C (9-manna). När alla matcher i gruppspelet var genomförda var det ännu inte klart vilka lag som gick till A- respektive B-slutspel Kållered och Wargön stod på samma poäng, samma målskillnad, samma antal gjorda mål och med inbördes möte som slutade oavgjort. Därför blev det straffsparksavgörande lagen emellan på Fjärilsplanen. Kållered gick segrande... Läs mer

Kommentarer