Nytt motstånd lockar lag från Stockholm

Skrivet 28 juni 2014 17:45
När Skadevi Cup växer ökar också andelen lag från Stockholm i turneringen. Bagarmossen Kärrtorp BK är i Skövde för andra året, och njuter av det mesta.

- Det är bara en sak som inte är bra – vädret, säger Lena Hjälm Rud.

Bagarmossen Kärrtorp, eller BK BK som blir förkortningen, är en sammanslagning som fungerat i tre år.

- Vi finns söder om söder i Stockholm. Skadevi Cup är ett bra arrangemang och det är lätt att ta sig runt mellan områdena här. Sedan är det också kul att komma hit därför att det inte är så många Stockholmslag här, och det är skoj att möta lag som vi annars inte spelar mot, fortsätter Lena Hjälm Rud.



Hon är lagledare i P15-laget som tagit sig vidare till A-slutspel, och har själv minnen från Skadevi Cup som ungdomsspelare.

- Jo, jag var här för länge sedan. Då minns jag att discot var nere i stan, men annars kommer jag inte ihåg så mycket, säger hon.

BK BK bor på Västerhöjdskolan under Skadevi-dagarna, och förutom disco är det fotboll för hela slanten. Om inte de egna matcherna så VM via tv.



- Vi har en projektor i våran sal och streamar matcherna, berättar Christer Jonsson som är lagets tränare.

Förutom att allt är mycket mindre och lugnare i Skövde är det också mycket grönare än i Stockholm.

- Det kommer fler och fler konstgräsplaner i Stockholm men det är fortfarande huggsexa om träningstider. Vi har många lag i klubben som fortfarande tränar på grus. Och gräs… det finns inte, säger Lena Hjälm Rud.

BK BK har omkring 1 000 medlemmar och är med andra ord en stor förening. Den är framför allt en breddförening.

Även om man stöter på många nya bekantskaper i Skadevi Cup är fotbollen ungefär densamma som hemma.

- Det finns lag som spelar med fem- eller fyrabackslinjer överallt, men skulle vilja säga att det vanligaste är 4-3-3. Det ser ut likadant här som i serien hemma, säger Christer Jonsson.













Nästa nyhet: Ändring av planer

Skrivet 28 juni 2014 17:13
Södermalm A (gräsplanen) är stängd lördag kväll. Detta berör endast en match som flyttas till följande: F15-16 A-slutspel - Team Nes 2-Skultorps IF spelas 21:00 Södermalm B (konstgräs) Läs mer

Kommentarer