P16: Skövde AIK höll nollan i hela turneringen

Skrivet 29 juni 2014 20:36
Ändrad 01 juli 2014 10:56
Skövde AIK vann äldsta pojkklassen i Skadevi Cup efter att i finalen ha besegrat Trollhättans FK med 2-0. Faktum är att Skövde AIK gick igenom hela P16-klassen utan att släppa in något mål.

Lagkaptenen Rasmus Örqvist var både lättad och glad efter finalvinsten.

- Jag tycker att vi spelar bra och släpper inte in någonting. Då kommer det lägen framåt också, säger han.

Norksa Kvelde och de svenska lagen Hertzöga, Skultuna och Trollhättans FK stod för motståndet i gruppspelet. Där gjorde Skövde AIK 29-0, bland annat efter 3-0 mot finalmotståndaren TFK.

Gruppsegern gav dem en plats direkt i semifinal där det blev 2-0 mot Sjömarken/Sandared. Med andra ord sköt Skövde AIK 33 mål under turneringen.

- Vi tar en match i taget och tar ingenting för givet. Vi har en stabil fyrbackslinje och det hjälper oss. Nu är man rejält seg i benen efter alla matcher, och jag skulle nog säga att finalen var den tuffaste, förklarar Rasmus Örqvist.

Att komma ifrån prisutdelningen med den största pokalen kändes förstås fint. Men Rasmus Örqvist kände sig ändå inte färdig för dagen.

- Ja… nu hoppas jag att det blir någon form av firande…

I bronsmatchen vann Sjömarken/Sandared över Trollhättans BoIS med 3-2.








Nästa nyhet: P15: Warta vände 0-2 i slutskedet till cupvinst

Skrivet 29 juni 2014 20:34
Det var jämnt och tufft i många finaler, men det är ingen tvekan om annat än att IF Warta från Göteborg är vinnaren som var mest illa ute i sin match. Med en och en halv minut kvar att spela mot AFK Linköping låg Warta under med 2-0 Det krävdes både förlängning och straffar för att avgöra P15-finalen. Men dramatiken som kom innan dess var också av den värsta sorten. Två mål inom 90 sekunder kr... Läs mer

Kommentarer