Sigbjörn från Norge snabbt uppe på fötterna igen

Skrivet 27 juni 2014 19:46
Sigbjörn Nykmack i Team Nes hade ingen tacksam uppgift i matchen mot KB Karlskoga i P13-klassen (11-manna). Sigbjörn är målvakt och trots flera fina räddningar fick han hämta bollen i nätmaskorna vid sju tillfällen.

Team Nes från Norge deltar i Skadevi Cup med sju lag. De flesta lagen ligger på Norrmalmskolan, men Sigbjörn Nykmack och hans lagkamrater bor i konferensrum på Billingehus. Hotellstandard light eller skolstandar de luxe skulle man kunna säga…



Men det är framför allt för fotbollen som Team Nes är i Skövde. Att fotbollen också är ett psykologiskt spel förstår vi på Sigbjörn Nykmack.

- Gör vi första målet får vi ett övertag, men släpper vi in det första målet tänker vi för mycket ”det här går aldrig”, säger han.

Mot Karlskoga gick det alltså inte alls. Men Sigbjörn, som ska fylla 13 år och varit målvakt så länge han hållit på med fotboll, är snart på hugget igen.

- Det är skoj att stå i mål, säger han och berättar att han tycker det är enklast att mota skotten som kommer långt utifrån.

Förresten är Sigbjörn Nykmack också en kille som skjuter skarpt emellanåt. Vid sidan av fotbollsträning tre-fyra dagar i veckan håller han nämligen på med skytte (gevär). Men nu är siktet bara inställt på fotboll.

En ledare i Team Nes låter lyrisk när han berättar om Lillegårdsområdet, som är Skadevi Cups hjärta.

- Se så samlat allting är. Och bara riktiga gräsplaner, och väldigt fina planer dessutom. Det är första gången jag är i Skövde och jag är överraskad över hur bra allting är, säger han.













Nästa nyhet: Skorna som sätter färg på fotbollen

Skrivet 27 juni 2014 16:45
Det var länge sedan modet hittade in på sportens arenor. De som följt fotbolls-VM på tv har såklart redan noterat att många stjärnor numera spelar med olika färger på sina vänster- och högerskor. Vi hittade en kille som anammat modet också i Skadevi Cup. Hampus Bergendahl Ärlig i Norrby springer omkring med en ljusblå vänstersko och rosa högersko. Han har spelat i dem i en månad och har fått e... Läs mer

Kommentarer