P15: Ibrahimovic höll tätt i varenda match

Skrivet 28 juni 2015 20:08När man hör namnet Ibrahimovic som hjälte brukar det handla om en målskytt, men i IFK Skövdes P15 står han i mål. Amar Ibrahimovic kunde stolt visa upp bucklan efter finalsegern mot Örgryte IS. Fast det var en tuff final som inte avgjordes förrän på straffar.

Det stod 0-0 efter full tid och förlängning, men sedan fick IFK Skövde grepp om händelserna. Siffrorna skrevs till 4-1, och med det släppte Amar Ibrahimovic inte in något mål under ordinarie speltid under hela Skadevi Cup.

- Vi har ett bra försvarsspel. Laget hjälpte mig, säger Amar.

Det fanns vissa förhoppningar om en framskjuten placering för IFK Skövde redan innan Skadevi började. Så helt överraskande var det inte att det gick bra i turneringen. Men IFK Skövde fick slita, speciellt i semifinalen mot Jönköping Södra (1-0) och i finalen mot Örgryte.

- Det här var den tuffaste matchen. Det var lite nervöst men när man kommer till straffsparkarna är det bara att släppa det och göra sitt bästa, säger Amar Ibrahimovic.

Firande? Ja, det är förstås något som diskuterades efteråt.

- Jag har ingen aning om vad det blir. Det får laget bestämma, säger Amar Ibrahimovic.

Nästa nyhet: P16: Simon finalhjälte i Skövdederby

Skrivet 28 juni 2015 19:45
Skövde AIK vann P16-finalen genom att slå grannklubben IFK Skövde med 1-0. Målet gjordes av Simon Jonson. - Kan det bli bättre än ett derby i ifnalen? undrar målskytten. Vi ber förstås Simon Jonson berätta om målet som gav dem segern: - Jag är inte riktigt säker, men det blev en retur som studsade mot mig och jag drog till på halvvolley. Bollen gick in i krysset, säger han. Spelmässigt var Sk... Läs mer

Kommentarer