Solen sken över Skadevi Cup

Skrivet 28 juni 2015 20:28
Ändrad 28 juni 2015 20:31Finalerna är spelade och lagen har lämnat fotbollsplanerna. Medan arrangörerna plockar ihop efter den 39:e upplagan av Skadevi Cup passar cupansvarige Lennart Persson på att sammanfatta:

- Känslan är densamma som efter var och en av de tidigare dagarna - vi har haft vädret med oss och jag har pratat med massor med ledare som är nöjda med turneringen.

Det kom faktiskt lite regn under finaldagen, men ska det regna så var detta ett perfekt regn. Det kom nämligen bara ett par droppar under två-tre minuter och sedan värmde solens strålar igen.

- Jag pratade med ledare för Halden som sagt att de aldrig varit på en bättre cup. Vi har fått beröm framför allt för planerna men också för domare, boende och mat. Det är saker som vi vet håller klass, och därför känns det bra att få det bekräftat från lag som gästar oss, säger Lennart Persson.

Han passar också på att vara lite egoisktisk när han sammanfattar det sportsliga:

- IFK Skövde vann P15, var i final i P16 och spelade bronsmatch i P13. Jag ska inte jämföra historiskt, men kan konstatera att den satsning klubben gör på ungdomsidrott ger resultat. Vi har många stora kullar framöver, så jag blir inte förvånad om IFK Skövde också framöver har lag som kan vinna både Skadevi och andra cuper, säger han.

Det kommer ta några dagar att sammanfattade hela cupen för arrangören, men en del slutsatser går redan att dra:

- Det har varit en fantasisk helg och från IFK Skövde kan vi bara framföra ett stort tack till gästande lag, domare, fuktionärer... ja, alla som bidragit till att göra Skadevi Cup till fantastisk upplevelse, säger Lennart Persson.

Och nu börjar förberedelserna för jubileumscupen - Skadevi Cup 40 år 2016.

Nästa nyhet: P15: Ibrahimovic höll tätt i varenda match

Skrivet 28 juni 2015 20:08
När man hör namnet Ibrahimovic som hjälte brukar det handla om en målskytt, men i IFK Skövdes P15 står han i mål. Amar Ibrahimovic kunde stolt visa upp bucklan efter finalsegern mot Örgryte IS. Fast det var en tuff final som inte avgjordes förrän på straffar. Det stod 0-0 efter full tid och förlängning, men sedan fick IFK Skövde grepp om händelserna. Siffrorna skrevs till 4-1, och med det slä... Läs mer

Kommentarer